Archive
Archive for the ‘Bitkisel yağlar’ Category
Bitkisel yağlarDecember 30th, 2010
Pelesenk Yağı
Pelesenk Yağı Hazırlanış Biçimi : Pelesenk; Antil adalarında yetişen, küçük çiçekli bir ağaç gövdesinden, yaralama ile elde edilen bir yağdır
Pelesenk Yağı İçindekiler : Reçine ve saponinler içerir.
Pelesenk Yağı Faydaları : Nefes darlığına ve vereme iyi gelir.Öksürüğü keser.Balgam söktürücüdür.Gözün görme gücünü arttırır. Göz kararmalarını giderir.Bağırsak iltihabında faydalıdır.Adale sertleşmesine iyi gelir.Romatizmal ağrılarda masaj yapılarak uygulanır.
Pelesenk Yağı Kullanım Şekli : Günde 2 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2-3 damla damlatılarak alınır.
pelesenk yağı, pelesenk yağı faydaları, pelesenk yağı nasıl kullanılır, pelesenk yağı yararları, pelesenk yararları
Bitkisel yağlarDecember 30th, 2010
Portakal Yağı
Portakal Yağı Hazırlanış Biçimi : Turunçgiller familyasından bir ağaçtır. Boyu 2-10 metre arasında değişir. Meyvesi (portakal); C vitamini bakımından zengindir. Kabuğunun altında sarımtırak, bazılarında ise kırmızı renkte sulu ve dilimli bir öz bulunur. Bu meyvelerin kabuklarından sıkma yöntemi ile uçucu bir yağ olan portakal yağı elde edilir. Çiçeklerinden de Portakal çiçeği esansı yapılır.
Portakal Yağı İçindekiler : Şekerler,müsilaj,uçucu yağ ve bol mitarda C vitamini içerir.
Portakal YağıFaydaları : Strese ve yorgunluğa iyi gelir.Sakinleştiricidir.Kan dolaşımını düzenler.Midenin çalışmasına yardımcı olur.Soğuk algınlığı,nezle ve gripte faydalıdır.Cilde canlılık verir. Tonik olarak kullanılır.Sivilce ve akneleri giderir.Yara ve yanıkların tedavisinde kullanılır.Romatizmal ağrılarda faydalıdır.
Portakal Yağı Kullanım Şekli : Günde 3 defa bir çay bardağı suya 3 damla damlatılarak alınır.
Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.
Uyarı : Mide,gastrit ve ülser rahatsızlığı olanlar kullanmamalıdır
portakal kabuğu yağının faydaları, portakal yağı kullanımı, portakal yağı nasıl kullanılır, portakal yağının cilde faydası, portakal yağinin faydalari, portakal yağının yararları
Bitkisel yağlarDecember 30th, 2010
Lavanta Yağı
Lavanta Yağı Hazırlanış Biçimi : Ballıbabagiller familyasından yurdumuzda bolca yetişen bir bitkidir. Yağı genelde kozmetik amaçlı olup, esans ve banyo yağı olarak da kullanıldığı gibi cilde sürüldüğünde ateş düşürür. Ayrıca kokusu da uyarıcıdır.
Lavanta Yağı İçindekiler : Pinen,cineol,borneol ve organik asitler içerir.
Faydaları : İdrar arttırıcıdır.Romatizma ve kas ağrılarını dindirir.Baş ağrısı ve strese iyi gelir.Yağlı ciltler için tavsiye edilir.Akneleri temizler.Ateşi düşürür.Kozmetikte esans olarak kullanılır.Vücuttaki kötü kokuları giderir.İyi bir aromaterapi yağıdır.Ayrıca banyo yağı olarak da kullanılır.Selülit tedavisinde faydalıdır.Saçtaki sirkeleri giderir.Sivrisinek ve güveleri uzaklaştırıcı etkisi vardır.
Lavanta Yağı Kullanım Şekli : Günde 1 defa bir çay bardağı suya veya şekere 2 damla damlatılarak alınır.
Haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.
Lavanta Yağı Güzellik İçin : Biraz pamuk yardımıyla yüz temizlenirse akneli cildi temizler.
lavanta dikimi, lavanta üretimi, lavanta yağı, lavanta yağı faydaalrı nelerdir, lavanta yağının faydaları, lavanta yağının saça faydaları, lavanta yetiştirme
Recent Comments